Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Potravinářství
Potravinářská technologie, technika
Zařízení, přístroje
Informační zdroje
Věda a výzkum
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:

WEB INFORMACE



Srovnávání různých druhů myček na lahve
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 122322 ; Vydáno : 21.9. 2012 ; Autor : Ing. Iva Hvízdalová
Jednotné sledování myček lahví co se týče účinnosti čištění.
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d
(ÚZEI, Agronavigator.cz) – Díky rostoucím nákladům za energie (olej, plyn) se zvyšují i náklady na teplo při mytí lahví. Proto se velká pozornost věnuje hodnocení účinnosti mytí. Diskutovanou otázkou je, do jaké míry se může snížit teplota louhu aniž by současně nedošlo k snížení úspěšnosti mytí lahví. Publikace na toto téma se až dosud vztahovaly pouze na jednotlivá strojní zařízení, ale čistící procesy a myčky lahví jsou však u každého z uživatelů různé.  
V článku jsou modelovány různé výchozí situace a porovnávají se zde možnosti strojních zařízení v předběžném pásmu optimalizačních opatření. Tak si může každý provozovatel přesně stanovit, na jaké teplotní čisticí úrovni se nachází a kde leží možné energetické potenciály úspor pro jeho strojní zařízení.
Parametr charakteristické tepelné hodnoty použitého louhu je vyjádřen pomocí matematické korelace. Faktory mající hlavní vliv jsou teplota a doba změkčení vody v myčce na láhve. To pak umožňuje jednoduché a praktické srovnání mezi různými strojními zařízeními.
Praxe ukazuje, že teploty nižší než 75 °C u louhu u skleněných lahví se standardními aditivy přidávanými ke zlepšení úspěšnosti čištění, jsou postačující.
Cílem dalšího testování budou případy, kdy se bude moci použité množství tepla při čištění lahví snížit a k tomu upravit požadovanou mycí lázeň až k následné modernizaci celého čisticího procesu. Zde pak mohou být hodnocena a sledována zcela nová řízení mycího procesu.   
 
Einheitliche Betrachtung von Flaschenreinigungsmaschinen bezüglich unrer thermiscjen Reinigungswirkung
BRAUWELT, 2012, 152, č. 33, s. 968-971
Objednávka kopie článku

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative  Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
Články lze šířit pouze s uvedením  původní  citace a s uvedením zdroje ÚZEI, 
Agronavigator.cz.


APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Seminář ke Světovému dni výživy
Inspekce uložila zákaz užívání prostor ve třinácti provozovnách
Hlášení v systému RASFF: 17. týden 2015
Kontroly restaurací přinášejí výsledky
Víceletý kontrolní plán pro rezidua pesticidů 2015 - 2017
Členské státy mohou svobodněji rozhodovat o použití GMO v potravinách a krmivech
Kontroly restaurací pokračují
SZPI nevpustila do ČR zásilku osmi tisíc litrů nálevu s bambusem
EFSA publikoval první zprávu o výskytu chemických látek v potravinách
Výběrové řízení EFSA: vývoj databáze pro výstupy týkající se aktivních látek pesticidů

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 7 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.