Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Potravinářství
Potravinářské obory
Čokoláda, cukrovinky, snacky
Informační zdroje
Věda a výzkum
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:



Plnička bonbonů u švýcarské firmy Ricola
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 123605 ; Vydáno : 23.11. 2012 ; Autor : Ing. Irena Suková
Speciální vícehlavá váha kombinovaná s plničkou zvyšuje výkon, omezuje tříštění a vlhnutí bonbonů, zpřesňuje dávkování a usnadňuje dodržování hygieny.
fiogf49gjkf0d

(ÚZEI, Agronavigator.cz) – Švýcarský výrobce bylinných bonbonů – firma RICOLA optimalizovala proces plnění bonbonů do plechovek instalací speciálního zařízení vyvinutého firmou Ishida. Jedná se o kombinaci vícehlavé váhy s plničkou, přičemž materiál je přepravním pásem přiváděn do násypky uprostřed kruhového zařízení a rozděluje se paprskovitě do 12 směrů. Tam se bonbony z nízké výšky sypou přes dvoudílné násypky na váhy a z nich do plechovek (v jednom taktu se plní najednou 24 plechovek).

Zařízení je šetrnější k produktu – křehké bonbóny se netříští. Nad přepravním pásem je umístěno odsávací zařízení na cukerný prach, který by jinak nežádoucím způsobem ulpíval na zařízení a komplikoval jeho čistění.

Zařízení je umístěno v odděleném klimatizovaném prostoru, kde je teplota 20 °C a vlhkost pod 20 %. To jsou optimální podmínky pro to, aby lepivost bonbonů byla co nejmenší.

Rychlost zařízení na plnění plechovek obsahem 100, 250 nebo 400 g je 140, 110 nebo 90 taktů za minutu, přesnost vážení je vysoká – přeplnění činí nejvýše 1,5 g.

Zatímco dříve bylo nutné vždy před čistěním původní zařízení demontovat, nový stroj stačí jednou týdně ostříkat teplou vodou a přes víkend nechat oschnout. Do korpusu váhy se vlhkost nedostane, protože tam trvale působí mírný přetlak.


Lebensmittel-Technologie, 45, 2012, č. 10, s. 18-22
Objednávka kopie článku


Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI,
Agronavigator.cz.


APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Seminář ke Světovému dni výživy
Inspekce uložila zákaz užívání prostor ve třinácti provozovnách
Hlášení v systému RASFF: 17. týden 2015
Kontroly restaurací přinášejí výsledky
Víceletý kontrolní plán pro rezidua pesticidů 2015 - 2017
Členské státy mohou svobodněji rozhodovat o použití GMO v potravinách a krmivech
Kontroly restaurací pokračují
SZPI nevpustila do ČR zásilku osmi tisíc litrů nálevu s bambusem
EFSA publikoval první zprávu o výskytu chemických látek v potravinách
Výběrové řízení EFSA: vývoj databáze pro výstupy týkající se aktivních látek pesticidů

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 7 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.