Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Potravinářství
Potravinářské obory
Tuky, oleje
Informační zdroje
Věda a výzkum
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:

WEB INFORMACE



Vytváření esterů MCPD nebo glycidolu v olejích
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 125841 ; Vydáno : 11.4. 2013 ; Autor : Ing. Irena Suková
Přehled odborných publikací zaměřených na mechanismus tvorby esterů mastných kyselin s monochlorpropandiolem a glycidolem v rafinovaných jedlých olejích.
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

(ÚZEI, Agronavigator.cz) – Poté, co byla zjištěna přítomnost esterů MK s monochlorpropandiolem (MCPD) a glycidolem (G) v rafinovaných jedlých olejích, zaměřil se výzkum na faktory ovlivňující vytváření těchto kontaminantů.

V níže citovaném článku byl shromážděn přehled o dosud zveřejněných relevantních studiích. Současné úsilí se zaměřuje na snižování obsahu těchto kontaminantů, přičemž se zvažuje význam  jejich reakční formou. Čím přesnější údaje o výskytu esterů v různých potravinách se získají, tím přesněji mohou být zaměřeny pokusy o snižování jejich reakčních forem.
Ve středu zájmu je operace dezodorizace jedlých olejů, protože se ukázalo, že se při ní vytvářejí MK – MCPD.

Obsah článku

   Úvod

   Strukturální diverzita a toxikologický význam esterů MK – MCPD a esterů MK-G

   Potenciální prekursory MK – MCPD a esterů MK-G

   Mechanismy tvorby MK – MCPD a esterů MK-G

   Snižování MK – MCPD a esterů MK-G

Food Additives and Contaminants, Part A, 30, 2013, č. 1, s. 46-51
Objednávka kopie článku

 

Související informace:

3-MCPD a estery 3-MCPD v potravinách (2010)

Výskyt esterů 3-MCPD a mastných kyselin (kontaminantů potravin) v mateřském mléku (2008)
Výskyt esterů glycidolu v potravinách  (VŠCHT,2011)

 


APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Seminář ke Světovému dni výživy
Inspekce uložila zákaz užívání prostor ve třinácti provozovnách
Hlášení v systému RASFF: 17. týden 2015
Kontroly restaurací přinášejí výsledky
Víceletý kontrolní plán pro rezidua pesticidů 2015 - 2017
Členské státy mohou svobodněji rozhodovat o použití GMO v potravinách a krmivech
Kontroly restaurací pokračují
SZPI nevpustila do ČR zásilku osmi tisíc litrů nálevu s bambusem
EFSA publikoval první zprávu o výskytu chemických látek v potravinách
Výběrové řízení EFSA: vývoj databáze pro výstupy týkající se aktivních látek pesticidů

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 7 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.