Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Potravinářství
Výživa
Výživová doporučení
Složení potravin
Zdravotní účinky
Způsoby stravování
Informační zdroje
Věda a výzkum
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:

WEB INFORMACE



Holanďané mají v oblibě „trvale udržitelné“ potraviny
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 127204 ; Vydáno : 3.7. 2013 ; Autor : Ing. Dana Nehasilová
Podíl trvale udržitelných potravin na celkových tržbách za potraviny činil v Nizozemsku v roce 2012 podle výsledků aktuální studie LEI 5,4 %.
fiogf49gjkf0d
(ÚZEI, Agronavigator.cz) – Atributy jako ekologické, přátelské ke zvířatům a společensky přijatelné hrají podle jedné aktuální studie Institutu agrární ekonomie (LEI) se sídlem ve Wageningenu u nizozemských spotřebitelů při rozhodování o tom, jaké potraviny při nákupu zvolit, stále významnější roli. Z výsledků studie vyplynulo, že se výdaje za nákup „trvale udržitelných“ potravin nizozemských spotřebitelů v průběhu loňského roku zvýšily v meziročním srovnání o více než jednu čtvrtinu na celkových 2,2 mld. €, zatímco celkové tržby za potraviny vzrostly o pouhých 0,8 % na 40,7 mld. €. To znamená, že podíl trvale udržitelných potravin na celkových tržbách za potraviny v roce 2012 podle LEI činil 5,4 %, zatímco v roce 2011 to bylo pouze 4,4 %. 
 
K nejvýznamnějšímu nárůstu odbytu došlo u komodity vepřové maso produkované ohleduplně ke zvířatům ztržňované pod specializovanou značkou „Beter Leven (Lepší život)". Příjmy z prodeje masa této značky stouply o 146,6 mil. €, tj. o 48 % na 458 mil. €. Druhý největší absolutní nárůst podle wageningských vědců zaznamenal odbyt ekologického zboží a to o 117 mil. €. Tento tržní segment tak s výnosy ve výši 934,3 mil. € zaujal ve skupině trvale udržitelných potravin nejvýznamnější pozici před masem značky „Beter Leven“. (AgE)
 
 

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora- Neužívejte dílo komerčně- Nezasahujte do díla).
Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz
.


APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Seminář ke Světovému dni výživy
Inspekce uložila zákaz užívání prostor ve třinácti provozovnách
Hlášení v systému RASFF: 17. týden 2015
Kontroly restaurací přinášejí výsledky
Víceletý kontrolní plán pro rezidua pesticidů 2015 - 2017
Členské státy mohou svobodněji rozhodovat o použití GMO v potravinách a krmivech
Kontroly restaurací pokračují
SZPI nevpustila do ČR zásilku osmi tisíc litrů nálevu s bambusem
EFSA publikoval první zprávu o výskytu chemických látek v potravinách
Výběrové řízení EFSA: vývoj databáze pro výstupy týkající se aktivních látek pesticidů

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 7 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.