Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Potravinářství
Analýza potravin
Informační zdroje
Věda a výzkum
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:

WEB INFORMACE



Reakce MZe na prohlášení Hlavního hygienika ČR k pozměňovacímu návrhu
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 130916 ; Vydáno : 29.4. 2014 ; Autor : Bezpečnost Potravin (www.bezpecnostpotravin.cz) ; Zdroj : Bezpečnost potravin
Tisková zpráva Ministerstva zemědělství ze dne 28. 4. 2014.
fiogf49gjkf0d

Reakce Ministerstva zemědělství na prohlášení Hlavního hygienika ČR k pozměňovacímu návrhu poslankyně Margity Balaštíkové

Ministerstvo zemědělství není předkladatelem pozměňovacího návrhu a s tímto vědomím k němu přistupuje. Důrazně se však ohrazujeme proti tvrzení hlavního hygienika, že by Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) neměla personální a odborné zkušenosti v oblasti kontroly jakosti a nezávadnosti potravin. Činnost SZPI je vysoce profesionální, což dokazují i výsledky jejích kontrol v oblasti potravinářství. Na zítřejším jednání Zemědělského výboru PS bude předložen další pozměňovací návrh poslankyně Balaštíkové, který upraví dozorovou a kontrolní činnost v oblasti potravinářství. Návrh počítá s tím, že by SZPI vykonávala dozor nad stravováním v tzv. otevřených provozech (v restauracích a bufetech), zatímco ve školních jídelnách a zdravotnických zařízeních by dozor nadále spadal pod hygienickou službu. Je nutno zdůraznit, že ČR jsou spolu se Slovenskem a Slovinskem jedinými třemi zeměmi EU, kde kontrolu stravovacích služeb neprovádí potravinářská inspekce, a tedy nespadá do gesce MZe.

Hynek Jordán
ředitel Odboru komunikace MZe

Zdroj:  Ministerstvo zemědělství


APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Seminář ke Světovému dni výživy
Inspekce uložila zákaz užívání prostor ve třinácti provozovnách
Hlášení v systému RASFF: 17. týden 2015
Kontroly restaurací přinášejí výsledky
Víceletý kontrolní plán pro rezidua pesticidů 2015 - 2017
Členské státy mohou svobodněji rozhodovat o použití GMO v potravinách a krmivech
Kontroly restaurací pokračují
SZPI nevpustila do ČR zásilku osmi tisíc litrů nálevu s bambusem
EFSA publikoval první zprávu o výskytu chemických látek v potravinách
Výběrové řízení EFSA: vývoj databáze pro výstupy týkající se aktivních látek pesticidů

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 7 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.