Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Potravinářství
Výživa
Způsoby stravování
Informační zdroje
Věda a výzkum
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:

WEB INFORMACE



Překyselení organismu
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 131034 ; Vydáno : 12.5. 2014 ; Autor : Bezpečnost Potravin (www.bezpecnostpotravin.cz) ; Zdroj : Bezpečnost potravin
Překyselení organismu je jednou z nejnebezpečnějších civilizačních poruch, způsobené nesprávným životním stylem a nevhodnou stravou.
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Překyselení organismu je jednou z nejnebezpečnějších civilizačních poruch, ke kterým jsme se dopracovali, a to především překotnou změnou životního stylu a nevhodnou stravou. Na překyselení neboli acidózu neexistuje zázračná pilulka. Musíme si pomoci sami tím, že změníme skladbu stravy a že se naučíme správně dýchat.

V našem těle jsou místa s velmi odlišným pH, jehož hodnoty jsou pro dané orgány typické a jejich konstantní hodnoty jsou pro funkci jednotlivých orgánů nezbytné. Například extrémě nízké pH 2,0 mají žaludeční šťávy, krev má pH 7,3 – 7, 5 (hodnoty mimo interval pH 6,8 – 7,8 jsou neslučitelné se životem). Odchylky pH znamenají poruchy metabolismu, ztrátu propustnosti buněčných membrán a chyby v distribuci roztoků v těle, tedy velmi vážné stavy vedoucí k opravdu těžkým onemocněním.

Souhrn největších prohřešků vzhledem k zakyselení organismu:
- Zdroje bílkovin jsou převážně živočišné (maso), a to včetně mléka, mléčných výrobků, ryb a vajec
-  Denně jíme produkty z bílé mouky a cukru
- V jídelníčku máme nedostatek ovoce a zeleniny, většinou zcela chybí bylinky a klíčky
-  Jíme nepravidelně, rychle, hltáme a málo koušeme
-  Nemáme čas na procházky, sport a pobyt na čerstvém vzduchu
- Občas si dáme alkohol, kouříme nebo jsme v zakouřeném či jinak znečištěném prostoru
- Stravu máme často ve formě polotovarů s vysokým obsahem aditiv, zejména konzervantů, barviv a dochucovadel
- Málo pijeme, vynecháváme bylinné čaje a naopak zařazujeme často sycené a slazené nápoje
- Chybí nám vláknina, celozrnné pekařské výrobky, alternativní plodiny, luštěniny, houby
-  Nepoužíváme zelené potraviny

Autor článku „Překyselení organismu je nebezpečné“: Ing. Eva Nováková

Zdroj:  časopis Pekař cukrář XXIV, 2014, č. 1, s. 31 - 33


APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Seminář ke Světovému dni výživy
Inspekce uložila zákaz užívání prostor ve třinácti provozovnách
Hlášení v systému RASFF: 17. týden 2015
Kontroly restaurací přinášejí výsledky
Víceletý kontrolní plán pro rezidua pesticidů 2015 - 2017
Členské státy mohou svobodněji rozhodovat o použití GMO v potravinách a krmivech
Kontroly restaurací pokračují
SZPI nevpustila do ČR zásilku osmi tisíc litrů nálevu s bambusem
EFSA publikoval první zprávu o výskytu chemických látek v potravinách
Výběrové řízení EFSA: vývoj databáze pro výstupy týkající se aktivních látek pesticidů

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 7 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.