Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Potravinářství
Podniky, trhy
Informační zdroje
Věda a výzkum
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:

WEB INFORMACE



Nedostatky zjištěné při kontrole Restaurace Beseda v Liběchově byly odstraněny
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 133897 ; Vydáno : 27.2. 2015 ; Autor : Bezpečnost Potravin (www.bezpecnostpotravin.cz) ; Zdroj : Bezpečnost potravin
Informace KHS Středočeského kraje ze dne 26. 2. 2015.
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

Na základě zásahu středočeských hygieniků došlo k nápravě nedostatků zjištěných při kontrole provedené dne 16. 2. 2015 v Restauraci Beseda, nám. V. Levého 43, Liběchov. Jedná se o provozovnu, která nabízí hotová i minutková jídla a nápoje.

V době kontroly byly v provozovně shledány závažné nedostatky v dodržování zásad provozní hygieny. Zařízení nebylo udržováno v čistotě a dobrém stavu, byly zjištěny znečištěné podlahy v zázemí, špinavé stěny v prostorách kuchyně a umývárny nádobí, místy s masivním růstem plísně. Dále byly zašlou nečistotou, mastnotou, zbytky potravin a úkapy znečištěny povrchy inventáře, technologického vybavení i povrchy přicházející do přímého styku s potravinami.  Některé varné nádoby měly poškozený vnitřní povrch. V zázemí provozovny byly uloženy nepotřebné předměty a osobní věci.
V chladícím zařízení v kuchyni byly zjištěny potraviny s prošlým datem použitelnosti. Polotovary vyrobené v provozovně nebyly opatřeny povinným značením a zároveň byly skladovány v nevhodných podmínkách a potrhaných obalech.
Vzhledem k výše uvedenému hygienici ihned vydali příkazy k provedení okamžité sanitace zázemí provozovny a vyřazení z použití ve stravovací službě potravin s prošlým datem použitelnosti a špatně skladovaných polotovarů vlastní výroby. Za zjištěné nedostatky byla kontrolované osobě uložena finanční sankce.
Dne 23. 2. bylo opakovanou kontrolou ověřeno, že opatření spočívající v úklidu a sanitaci zázemí provozovny a vyřazení daných potravin a polotovarů byla splněna v plném rozsahu.
Zpracovaly: Ing. Jarmila Miškovská, Alena Foglová


Zdroj:  KHS Středočeského kraje

APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Seminář ke Světovému dni výživy
Inspekce uložila zákaz užívání prostor ve třinácti provozovnách
Hlášení v systému RASFF: 17. týden 2015
Kontroly restaurací přinášejí výsledky
Víceletý kontrolní plán pro rezidua pesticidů 2015 - 2017
Členské státy mohou svobodněji rozhodovat o použití GMO v potravinách a krmivech
Kontroly restaurací pokračují
SZPI nevpustila do ČR zásilku osmi tisíc litrů nálevu s bambusem
EFSA publikoval první zprávu o výskytu chemických látek v potravinách
Výběrové řízení EFSA: vývoj databáze pro výstupy týkající se aktivních látek pesticidů

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 7 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.