Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Potravinářství
Výživa
Bezpečnost potravin
Jakost potravin
Spotřeba potravin
Označování potravin
Analýza potravin
Nové potravinářské výrobky
Potravinářská aditiva, doplňky
Potravinářské obory
Potravinářská technologie, technika
Podniky, trhy
Potravinářské obaly
Potravinářská legislativa
Potravinářské akce
Potravinářský výzkum
Informační přehledy – potravinářství
Archiv
Informační zdroje
Věda a výzkum
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:

WEB INFORMACE



D-psikóza – možná náhrada sacharózy v pekařských výrobcích
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 81958 ; Vydáno : 25.6. 2008 ; Autor : Ing. Olga Kopáčová
D-psikóza zlepšuje šlehatelnost vaječného bílku, přispívá ke zlepšení barvy povrchu a zvýšení antioxidační schopnosti sušenek.
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d
D-psikóza (D-ribo-2-hexulóza, C6H12O6) je monosacharid s nulovým energetickým obsahem a glykemickou odezvou nižší než sacharóza. Její sladivost dosahuje zhruba 70 % sladivosti sacharózy, má ale vhodné funkční vlastnosti včetně gelotvorné schopnosti, příjemné chuti a vůně a vysoké antioxidační aktivity. Může také přispívat k prodloužení životnosti některých pekařských výrobků. Pracovníci z Kagawa University testovali funkčnost psikózy u vybraných zpracovaných potravin. Sledovali vliv psikózy na pěnotvorné schopnosti proteinů vaječného bílku a zjistili, že psikóza v porovnání se sacharózou a D-fruktózou zlepšuje šlehatelnost vaječného bílku. Dále bylo zjištěno, že částečná náhrada sacharózy D-psikózou u máslových sušenek přispívá zlepšení barvy povrchu a sušenky vykazují velmi vysokou antioxidační schopnost (nejvyšší ze souboru sledovaných výrobků). Výsledy výzkumu byly publikovány v časopisu Journal of Agricultural and Food Chemistry. Více informací na této adrese.
 

APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Seminář ke Světovému dni výživy
Inspekce uložila zákaz užívání prostor ve třinácti provozovnách
Hlášení v systému RASFF: 17. týden 2015
Kontroly restaurací přinášejí výsledky
Víceletý kontrolní plán pro rezidua pesticidů 2015 - 2017
Členské státy mohou svobodněji rozhodovat o použití GMO v potravinách a krmivech
Kontroly restaurací pokračují
SZPI nevpustila do ČR zásilku osmi tisíc litrů nálevu s bambusem
EFSA publikoval první zprávu o výskytu chemických látek v potravinách
Výběrové řízení EFSA: vývoj databáze pro výstupy týkající se aktivních látek pesticidů

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 7 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.