Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Potravinářství
Informační zdroje
Věda a výzkum
Granty a projekty
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:

WEB INFORMACE



Projekt na software pro předvídání trvanlivosti
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 121520 ; Vydáno : 15.8. 2012 ; Autor : Ing. Irena Suková
Cílem dvouletého projektu SOPHY podporovanéhoEvropskou komisí je vytvoření programu, který má pomoci při vývoji nových RTE-výrobků.
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d
(ÚZEI, Agronavigator.cz) – ttzBremerhaven (výzkumné pracoviště zaměřené na potraviny, prostředí a zdraví - Německo) je vedoucím projektu SOPHY zajišťovaného v rámci 7. výzkumného programu EK, který probíhá od 1. 2. 2012 do 31. 1 2015. Mezi partnery projektu se řadí Zemědělská univerzita Athény a Národní technická univerzita Athény (Řecko), Biozzoon Food InnovationsGmbH (Německo), Bryan Salads Ltd. (UK), C.E.Kalamarakis – Kalas S.A. (Řecko), Campden BRI (UK), Chainfood B.V. (Nizozemí), NeueMayoFeinkostGmbH (Německo) a Univerzita Birmingham (UK).
Cílem je vytvořit software založený na statistických modelech, jehož pomocí by mělo být možné předpovídat podle navržené receptury (suroviny, množství soli, množství konzervantů aj.) a podle způsobu zpracování délku trvanlivosti vyvíjených produktů. V první řadě je projekt zaměřen na lahůdkové saláty, tedy na pokrmy konzumované bez tepelné úpravy (RTE = ready to eat). Dlouhodobým cílem je rozšířit výzkum i na další RTE-produkty. Jsou shromažďovány údaje o již existujících výrobcích a zkoumán vliv na jakost a nezávadnost, když dojde např. ke změně podílů a koncentrací aditiv.
Spolupráce v rámci projektu probíhá prostřednictvím webu, který je přístupný především spolupracujícím institucím. Od konce července 2012 se však do spolupráce formou poradních hlasů mohou zapojit i další organizace – registrační formulář je k dispozici na domovské stránce projektu.

Lebensmittel-Technologie, 45, 2012, č. 6, s. 26-27



Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative  Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
Články lze šířit pouze s uvedením  původní  citace a s uvedením zdroje ÚZEI, 
Agronavigator.cz.


APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Projekt financovaný ze zdrojů EU zkoumá vliv střevního mikrobiomu na zdraví a pohodu
Minimalizace virové infekce peckovin
PPP BRIDGE 2020 Awareness Day in the Czech Republic
Projekt na ochranu před těžkými kovy v půdě a vodě
Membránový bioreaktor pro nezávadnou vodu
Projekt RHEA - automatická regulace plevele
Modifikací buněčných stěn rostlin k lepší využitelnosti biomasy
Projekt EU o vlivu výživy na psychické schopnosti dětí
Projekty EU: COPHES – DEMOCOPHES
Po projektu FLABEL následuje projekt CLYMBOL

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 7 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.