Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Potravinářství
Informační zdroje
Věda a výzkum
Granty a projekty
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:



Nový postup zapouzdřování citlivých probiotik
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 123310 ; Vydáno : 5.11. 2012 ; Autor : Ing. Irena Suková
V rámci 6. rámcového programu EU byl v projektu Flocap vyvinut postup, při němž je využita speciální tryska pro potahování mikročástic polymerem.
fiogf49gjkf0d

(ÚZEI, Agronavigator.cz) – Udržuje se vysoký zájem o probiotické bakterie, které mají význam v prevenci chorob,  především protože potlačují škodlivé bakterie ve střevě, pomáhají trávení a absorpci živin a přispívají k posílení imunity.

Ačkoli studie o terapii probiotiky poskytují nejednotné výsledky, je zřejmé, že některé z těchto bakterií přispívají ke snížení symptomů dráždivého střeva, Crohnovy nemoci a průjmů vyvolaných infekcí nebo antibiotiky.

Přídavek probiotik do potravin však může mít nežádoucí efekt na texturu, nebo tato mohou být ničena během procesu zpracování potraviny nebo působením kyselého prostředí v žaludku.

Proto byl v rámci 6. rámcového výzkumného programu EU vyvinut nový proces mikrozapouzdřování, při němž jsou částice s probiotiky tak malé, že neovlivňují texturu potraviny a přitom jsou probiotika  chráněna před vnějšími vlivy. Projekt Flocap je založen na průběžném potahování mikročástic polymerem  pomocí specifické trysky. Proces zajišťuje podmínky šetrné pro přežívání citlivých bakterií a vytváří malé částice o jednotné velikosti.

Projekt byl koordinován Sdružením pro podporu transferu technologií (Verein zur Förderung des Technologietransfers) na vysoké škole v Brémách (Německo) – viz Boosting health-promoting bacteria in foods.

Research EU – Result Magazine, 2012, č. 16, s. 7

http://cordis.europa.eu/Marketplace


Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI,
Agronavigator.cz.


APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Projekt financovaný ze zdrojů EU zkoumá vliv střevního mikrobiomu na zdraví a pohodu
Minimalizace virové infekce peckovin
PPP BRIDGE 2020 Awareness Day in the Czech Republic
Projekt na ochranu před těžkými kovy v půdě a vodě
Membránový bioreaktor pro nezávadnou vodu
Projekt RHEA - automatická regulace plevele
Modifikací buněčných stěn rostlin k lepší využitelnosti biomasy
Projekt EU o vlivu výživy na psychické schopnosti dětí
Projekty EU: COPHES – DEMOCOPHES
Po projektu FLABEL následuje projekt CLYMBOL

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 7 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.