Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Potravinářství
Informační zdroje
Věda a výzkum
Granty a projekty
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:

WEB INFORMACE



Projekty: Potraviny se sníženým obsahem tuku
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 124724 ; Vydáno : 1.2. 2013 ; Autor : Ing. Irena Suková
Výsledky komplexního projektu, v rámci kterého byl v německých institucích zkoumán vliv tuků na senzorické vlastnosti a na sytivost potravin.
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d

(ÚZEI, Agronavigator.cz) – Potraviny se sníženým obsahem tuku často nejsou chuťově srovnatelné s obvyklými druhy. Tato skutečnost vyvolala vznik komplexního interdisciplinárního projektu v rámci Výzkumného okruhu potravinářského průmyslu (Forschungskreis der Ernährungsindustrie, FEI) v Německu – „Fettwahrnehmung und Sättigungsregulations..“, který má napomoci při záměrech vývoje potravin se sníženým obsahem tuku.

Cílem bylo zkoumat souvislost mezi složením potraviny a texturou, aromatem a chutí. Textura se považuje za velmi důležité kritérium přijatelnosti potraviny, ale je nutné provádět testy i dalších senzorických vlastností.

Na základě výzkumu prováděného na Univerzitě Mnichov byla zpracována metoda, jejíž pomocí lze na základě fyzikálních parametrů vyhodnotit krémovitou texturu mléčných výrobků.

Další testy prováděné v rámci komplexního projektu se týkají vlivu tuku a doprovodných látek na pocit sytosti.

Celkem se na projektu podílelo 11 pracovních skupin z celého Německa. Výsledky jsou zveřejněny na webu FEI.

Dtsch. Lebensm. Rdsch., 109, 2013, č. 1, s. 4


Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora- Neužívejte dílo komerčně- Nezasahujte do díla).
Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI,
Agronavigator.cz.

APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Projekt financovaný ze zdrojů EU zkoumá vliv střevního mikrobiomu na zdraví a pohodu
Minimalizace virové infekce peckovin
PPP BRIDGE 2020 Awareness Day in the Czech Republic
Projekt na ochranu před těžkými kovy v půdě a vodě
Membránový bioreaktor pro nezávadnou vodu
Projekt RHEA - automatická regulace plevele
Modifikací buněčných stěn rostlin k lepší využitelnosti biomasy
Projekt EU o vlivu výživy na psychické schopnosti dětí
Projekty EU: COPHES – DEMOCOPHES
Po projektu FLABEL následuje projekt CLYMBOL

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 7 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.