Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Potravinářství
Informační zdroje
Informační přehledové studie ÚZEI–ZPK
Bulletin ÚZEI
Vědecké časopisy ČAZV
Terminologický slovník
Časopis Zemědělská škola
Agroporadenství
Legislativa
Akce
Publikace z ČR i ze světa
Zem. a potr. periodika
Zem. a potr. servery
Databáze
Adresáře
Slovníky
FAO
Národní zemědělské muzeum
Archiv
Věda a výzkum
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:

WEB INFORMACE



4. odborné setkání iniciativy Vím, co jím a piju: Podpora zdraví – dobrá volba pro všechny
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 132902 ; Vydáno : 3.11. 2014 ; Autor : Mgr. Dana Koubová
Pozvánka na odborné setkání, které se uskuteční dne 11. 11. 2014 v hotelu Diplomat v Praze.
fiogf49gjkf0d
fiogf49gjkf0d
 
Zveme Vás na 4. odborné setkání iniciativy Vím, co jím a piju: Podpora zdraví - dobrá volba pro všechny, které se uskuteční v úterý 11. 11. 2014 v Praze.

V úterý 11. listopadu se v hotelu Diplomat v Praze uskuteční další odborné setkání iniciativy Vím, co jím a piju, tentokrát na téma Podpora zdraví - dobrá volba pro všechny.

Iniciativa již počtvrté připravuje setkání pro odborníky potravinářského sektoru. Již nyní se můžete těšit na nabitý program. Seznámíte se se současným vývojem a aktivitami mezinárodních a národních organizací v oblasti podpory zdraví.

Jako host promluví ředitelka kanceláře Mezinárodní zdravotnické organizace (WHO) v České republice. Novinky, zajímavosti i strategické plány přednesou zástupci Ministerstva zdravotnictví, Ministerstva zemědělství i Ministerstva školství. Dozvíte se, jaké příležitosti se nabízí pro potravinářský průmysl a jaká je vize programu Vím, co jím a piju. Svůj pohled představí dále zástupci výrobců potravin i obchodníků. Součástí odborného setkání bude i prezentace spotřebitelského průzkumu: Co ovlivňuje zákazníky při výběru zdravějších potravin.

Rezervovat zde

(http://www.vimcojim.cz/cs/profesional/akce/Registrace-na-4.-odborne-setkani__s703x8651.html )

Program

(http://www.vimcojim.cz/cs/profesional/akce/4.-odborne-setkani-iniciativy-Vim,-co-jim-a-piju__s703x8652.html )

Evropská 370/15, 160 00 Praha 6  - Dejvice
 
Registrace od 11,30 h
Zahájení 12,00 h

Podpora zdraví v pohledu Mezinárodní zdravotnické organizace (WHO) a výzvy pro ČR

MUDr. Alena Šteflová, Ph. D., ředitelka kanceláře WHO v ČR 


Good food cooperation, The Choices case (Příležitosti a výzvy značek kvality v Evropě -  v anglickém jazyce, překlad bude k dispozici)

Levi Nietvelt, Choices International Foundation

Národní strategie zdraví 2020


Koncept 7/24: Vize a strategie Vím, co jím pro 2015 – 2017

Robert Svoboda, předseda správní rady VCJ

Značení potravin logem Vím, co jím - zkušenosti obchodníků a výrobců

Petra Farkašová, Marketingová ředitelka spol. Emco

Ing. Pavel Mikoška, CSc., Ředitel kvality Ahold Czech Republic

Petr Korejs, Manažer kvality a kvalifikace, spol. LE&CO 


Monitoring nabídky stravování v základních školách (plány MZČR, příležitosti pro dodavatele)

MUDr. Jarmila Rážová, Ph. D., ředitelka odboru ochrany veřejného zdraví a zástupkyně hlavního hygienika ČR, Ministerstvo zdravotnictví ČR  


Koncept Vím, co jím ve stravovacích provozech, certifikované receptury

Doc. Ing. Jiří Brát, CSc.,Potravinářský technolog, člen správní rady VCJ


Plány Ministerstva školství na ozdravění výživy ve školách 


Zdravá školní jídelna, Mgr. Alexandra Košťálová, Státní zdravotní ústav 


Aktivity Informačního centra bezpečnosti potravin v oblasti výživy (Strategie zajištění bezpečnosti potravin a výživy 2014 – 2020)

Ing. Jitka Götzová, ředitelka odboru bezpečnosti potravin, Ministerstvo zemědělství ČR – Úřad pro potraviny 


Co ovlivňuje zákazníky při výběru zdravějších potravin ( Prezentace průzkumu spotřebitelského chování), společnost SANEP


Ukončení 17,00

Odborné setkání je určeno především zástupcům potravinářských společností i sektoru HORECA, a dále všem, kteří se zajímají o problematiku zdravého životního stylu a kterým dostupnost výživově hodnotných potravin není lhostejná.

Především zveme zástupce z řad:
  • výrobců potravin
  • obchodníků a distributorů potravin
  • Horeca sektoru
  • oborových svazů výrobců potravin
  • vládních i nevládních institucí
  • odborné veřejnosti
  • médií

Účast na odborném setkání není zpoplatněna.

Registrace je nutná z důvodu omezeného počtu míst. Registrace je platná po potvrzení ze strany iniciativy Vím, co jím a piju o.p.s.

Iniciativa Vím, co jím a piju je nevládní nezisková organizace, která se zabývá kvalitou potravin s ohledem na jejich nutriční složení a pomáhá s výběrem potravin vhodných pro zdravý životní styl. Iniciativa v České republice podporuje stejnojmenný program, který je součástíglobálního programu "The Choices Programme" (www.choicesprogramme.org ). Program vznikl na základě výzvy Světové zdravotnické organizace (WHO) a Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO). Právě tyto organizace upozornily na živiny, které při nadměrné konzumaci mohou přispívat ke vzniku civilizační onemocnění, jako jsou nadváha, obezita, diabetes 2. typu nebo srdečně-cévní onemocnění. Logo „Vím, co jím“ je symbolem pro kvalitní, nutričně hodnotné potraviny, pomáhá zákazníkům při výběru potravin vhodných pro zdravý životní styl.

 
 
Pro bližší informace, prosím, kontaktujte:
Ing. Lucie Gonzálezová, ředitelka společnosti
Vím, co jím a piju o.p.s.
 
 

APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Zpravodaj SZPI obhájil loňské vítězství
Cena prezidenta PK ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek
Prioritní vzdělávací akce pro poradce v roce 2015
Pěstování geneticky modifikovaných rostlin
Veřejné zasedání ČK GMO
Potencionál jedlého hmyzu ve střední Evropě
Zámecká pouť v pobočce Národního zemědělského muzea na zámku Kačina
SZÚ - nový web portál Nutrivigilance
Cukráři v Národním zemědělském muzeu Praha
10 rad dětem pro zdravý životní styl

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 7 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.