Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Potravinářství
Výživa
Výživová doporučení
Složení potravin
Zdravotní účinky
Způsoby stravování
Informační zdroje
Věda a výzkum
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:

WEB INFORMACE



Kontroly restaurací pokračují
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 134436 ; Vydáno : 23.4. 2015 ; Autor : Bezpečnost Potravin (www.bezpecnostpotravin.cz) ; Zdroj : Bezpečnost potravin
Tisková zpráva SVS ze dne 23. 4. 2015.
fiogf49gjkf0d

Krajská veterinární správa pro Středočeský kraj podala dne 21. dubna 2015 podnět orgánu ochrany veřejného zdraví k okamžitému uzavření Hostince u České koruny v Kutné Hoře. K porušení zákona došlo hned v několika případech a ke spolupráci byla rovněž přizvána Policie České republiky.

Přiložené fotografie dokládají výskyt myšího trusu po celé kuchyni. Veterinární inspektoři v provozovně rovněž odhalili neoznačená vejce bez dokladu původu (celkem 43 kusů), 20 kg mraženého masa bez povinného označení a bez dokladu původu a dále množství potravin s prošlým datem spotřeby (i několik měsíců). Kontrolovaná osoba tvrdila, že se v provozovně nevaří, nicméně kontrola prokázala, že opak je pravdou.

S provozovatelem bude v nejbližší době zahájeno správní řízení za porušení zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích (prošlé potraviny a neoznačená vejce/maso bez dokladu původu), za což hrozí pokuta až do výše 50 000 000,- Kč.

Vzhledem k tomu, že obsluha restaurace –  i přes poučení dle kontrolního řádu –  nepředložila na výzvu doklad totožnosti, požádali veterinární inspektoři o spolupráci Policii České republiky.

Mgr. Petr Pejchal
Tiskový mluvčí SVS

Zdroj:  SVS


APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

KALENDÁŘ AKCÍ
Předchozí měsíc červenec 2017 Přístí měsíc
Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Seminář ke Světovému dni výživy
Inspekce uložila zákaz užívání prostor ve třinácti provozovnách
Hlášení v systému RASFF: 17. týden 2015
Kontroly restaurací přinášejí výsledky
Víceletý kontrolní plán pro rezidua pesticidů 2015 - 2017
Členské státy mohou svobodněji rozhodovat o použití GMO v potravinách a krmivech
Kontroly restaurací pokračují
SZPI nevpustila do ČR zásilku osmi tisíc litrů nálevu s bambusem
EFSA publikoval první zprávu o výskytu chemických látek v potravinách
Výběrové řízení EFSA: vývoj databáze pro výstupy týkající se aktivních látek pesticidů

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 7 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.