Reklama : nabídka publikace

NAVIGACE
Zemědělství
Potravinářství
Informační zdroje
Věda a výzkum
Výzkumné ústavy
Granty a projekty
Archiv
Mapa serveru

VYHLEDÁVÁNÍ
Rozšířené hledání

UŽIVATELSKÝ PŘÍSTUP
  Uživatel:
  Heslo:
 registrovaný uživatel

ANONYMNÍ MAILINGLIST
  E-mail:

WEB INFORMACE



Věda a výzkum
Projekty: Potraviny se sníženým obsahem tuku
Výsledky komplexního projektu, v rámci kterého byl v německých institucích zkoumán vliv tuků na senzorické vlastnosti a na sytivost potravin.
1.2. 2013 - Ing. Irena Suková
Vliv fortifikace mléka rostlinnými bioaktivními látkami na růst bifidobakterií
Byla zkoumána schopnost rodu Bifidobacterium prokysat mléčné substráty obohacené o bioaktivní látky rostlinného původu.
14.12. 2012 - Mgr. Jana Beránková
Projekt Quarisma pro zlepšení kvality masa
Projekt v rámci 7. rámcového programu EU koordinovaný německou institucí GIQS přispěje k zlepšení bezpečnosti a snížení rizika z mikrobiálně podmíněných onemocnění.
13.11. 2012 - Ing. Irena Suková
Nový postup zapouzdřování citlivých probiotik
V rámci 6. rámcového programu EU byl v projektu Flocap vyvinut postup, při němž je využita speciální tryska pro potahování mikročástic polymerem.
5.11. 2012 - Ing. Irena Suková
Zlepšení zraku prostřednictvím výživy
Cílem výzkumného projektu CREST, financovaného z prostředků 7. RP EU je optimalizace výživy oka, která by měla zajistit zlepšení zraku nejenom u lidí trpících poruchou zraku, ale i u mladých lidí s "normálním" viděním.      
12.9. 2012 - Ing. Dana Nehasilová
EFSA zveřejnil provizorní seznamy grantů
EFSA zveřejnil plánované granty pro rok 2013.
25.1. 2013 - Bezpečnost Potravin (www.bezpecnostpotravin.cz) ; Zdroj : Bezpečnost potravin
VITAL-2.0: nová koncepce regulace alergenů
Cílem australské koncepce je, aby se na potravinách upozorňovalo na riziko z přítomných alergenů jen tam, kde je to nutné. K tomu je nutné zpřesňování údajů o dávkách alergenů vyvolávajících negativní reakci.
3.12. 2012 - Ing. Irena Suková
Vyšetřování vodních parazitů na rybách
Byly objasněny buněčné složky a mechanismy, které hrají roli při průniku myxozoí – tenkých vodních parazitů – zodpovědných za choroby komerčně významných ryb.
6.11. 2012 - Ing. Irena Suková
Výsledky výzkumu antibiotik publikovány
Ústav Maxe Rubnera zveřejnil na svých webových stránkách vědecké příspěvky, které byly prezentovány na konferenci "Antibiotika v potravinovém řetězci" konané počátkem října v Karlsruhe.
26.10. 2012 - Mgr. Dana Koubová
Projekt na software pro předvídání trvanlivosti
Cílem dvouletého projektu SOPHY podporovanéhoEvropskou komisí je vytvoření programu, který má pomoci při vývoji nových RTE-výrobků.
15.8. 2012 - Ing. Irena Suková
Na začátek  Předchozí 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 | [11] Následující  Na konec

 



Dále doporučujeme:

Agroporadenství   Knihovna UZPI


Bezpečnost potravin



APLIKACE
Knihkupectví Knihkupectví
Infopult Infopult
Terminologický slovník Terminologický slovník
Agronavigátor Set Agronavigátor Set
RSS Agronavigátor

KALENDÁŘ AKCÍ
Předchozí měsíc červenec 2017 Přístí měsíc
Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

DNEŠNÍ ČLÁNKY

Projekt financovaný ze zdrojů EU zkoumá vliv střevního mikrobiomu na zdraví a pohodu
Minimalizace virové infekce peckovin
PPP BRIDGE 2020 Awareness Day in the Czech Republic
Projekt na ochranu před těžkými kovy v půdě a vodě
Membránový bioreaktor pro nezávadnou vodu
Projekt RHEA - automatická regulace plevele
Modifikací buněčných stěn rostlin k lepší využitelnosti biomasy
Projekt EU o vlivu výživy na psychické schopnosti dětí
Projekty EU: COPHES – DEMOCOPHES
Po projektu FLABEL následuje projekt CLYMBOL

NAVŠTIVTE TAKÉ
Zobrazit předchozí počet záznamů : 7 Zobrazit následující
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
Normativy pro zemědělskou a potravinářskou výrobu
České sdružení pro biomasu
České sdružení pro biomasu
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Kontrola podmíněnosti - Cross compliance
Provozovatel: MZLU Brno
Provozovatel: MZLU Brno
Informacní prehledové studie ÚZEI
Informacní prehledové studie ÚZEI
Vyzkoušené recepty online
Vyzkoušené recepty online
Burzovní zpravodajství a další
Burzovní zpravodajství a další


 Creative Commons LicenseWeb-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla).
 Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.